latinica  ћирилица
07/06/2018 |  09:56 ⇒ 13:27 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o Prijedlogu zakona o rudarstvu

Vlada Republike Srpske trebalo bi na današnjoj sjednici u Banjaluci da razmatra Prijedlog zakona o rudarstvu, po hitnom postupku.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, po hitnom postupku, kao i razmatranje Prijedloga strategije razvoja energetike Srpske do 2035. godine, po hitnom postupku, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Ministri će razmatrati i informacije o obavezama prema željezničkim radnicima u postupku restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske".

Predviđeno je da se razmatraju i informacije o izradi izvještaja o stanju odabranih komponenata životne sredine u BiH za period 2012-2017 uz podršku Programa UN za životnu sredinu /UNEP/, te programiranju paketa akcionih dokumenata za IPA dva za ovu godinu.

Za današnju sjednicu predloženo je i razmatranje informacije o unapređenju finansiranja otkupa domaćih poljoprivrednih proizvoda od prehrambeno-prerađivačkih i prometnih kapaciteta Republike Srpske.

Na sjednici će biti razmatrana i informacija o projektu "Dositej tri", kao i informacija o uvođenju nastavnog predmeta vjeronauka i alternativnih nastavnih predmeta kultura religija i etika u srednje škole Republike Srpske.

Nakon današnje sjednice Vlade Republike Srpske u Banjaluci, na kojoj treba da bude razmatran Prijedlog zakona o rudarstvu, po hitnom postupku, biće održana konferencija za novinare.