latinica  ћирилица
07/06/2018 |  16:07 ⇒ 19:14 | Autor: RTRS

U Srednjoj Slatini kod Šamca počela rekonstrukcija Doma kulture

U Srednjoj Slatini kod Šamca, počela je rekonstrukcija Doma kulture. Radove vrijedne oko 40.000 KM finansiraju Savjet ministara BiH, opština Šamac i mještani.

Rekonstrukcija Doma kulture podrazumijeva postavljanje novog krova i fasade, produžetak bine, izmjenu stolarije i uređenje enterijera.

"15.000 KM želimo da uložimo u opremanje Doma kulture u Srednjoj Slatini. Pored tih sredstava odobrenih kroz grant sredstva Ministarstva civilnih poslova BiH i opština Šamac će učestvovati sa oko 20.000 KM i tu će biti uložena dodatna sredstva od strane građana", rekao je Predrag Nedić, načelnik Službe za lokalni ekonomski razvoj opštine Šamac.

Dom kulture godinama nije u funkciji, a lokalno Kulturno umjetničko društvo i Udruženje žena za svoje aktivnosti tražili su alternativna rješenja. Obnovljeni Dom kulture svima će biti od velike koristi.

"Mi u jako teškim uslovima održavamo probe, u jednoj učionici koja je dotrajala. Rekonstrukcija Doma kulture će nam značiti za probe, naša druženja, za naš festival koji održavamo svake godine i sve to će nam mnogo značiti", kaže Marija Marić, predsjednica KUD-a Srednja Slatina.

Planirano je da radovi budu završeni do sredine jula, kada će u obnovljenom Domu kulture biti održani sedmi međunarodni folklorni susreti "Slatina 2018".