latinica  ћирилица
07/06/2018 |  17:02 ⇒ 19:11 | Autor: RTRS

Prijedor: Okrugli sto na temu "Smanjenje sive ekonomije i nelojalne konkurencije"

U Prijedoru je održan okrugli sto o temi "Smanjenje sive ekonomije i nelojalne konkurencije". Ukazano je na uzroke i mjere suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije, te na neophodnu primjenu propisa iz ove oblasti.

"Naravno da ima rješenja. Treba se osloboditi raznih parafiskalnih nameta koji ne pune budžet, moramo smanjiti administraciju ukoliko je moguće i moramo vidjeti koje sve djelatnosti bi mogle biti u sistemu paušala kako bi rasteretili privredu, da oni što otvore radnju imaju što manje administriranja i da im je što lakše raditi. Siva ekonomija se svakako smanjuje ali mi nikada nismo zadovoljni", ističe Јovica Bratić, direktor zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.

"Siva ekonomija se svakako smanjuje, ali mi naravno nikad nismo zadovoljni. Ako pogledamo prihodovnu stranu koju Poreska uprava skuplja, možemo konstatovati da obaramo sve rekorde. Evo i za prvih pet mjeseci samo u Prijedoru smo naplatili oko 8 odsto više u odnosu na to kako je bilo 2017. godini. Dakle, veoma smo zadovoljni kako napreduje naplata", rekao je Milenko Puzigaća, pomoćnik direktora Poreske uprave Prijedor.