latinica  ћирилица
08/06/2018 |  10:08 ⇒ 12:04 | Autor: SRNA

Vučić: Srbija stvara uslove da mladi ostanu u svojoj zemlji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji, da su teške reforme u koje je Srbija ušla 2014. godine dale priliku svim mladima da se razvijaju i napreduju, te izrazio nadu da će im današnji ugovor dati razlog, poziv i motiv da ostanu u svojoj zemlji - Srbiji.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

On je najavio da će Ministarstvo zdravlja u budućnosti na svakih šest mjeseci potpisivati ugovore o zapošljavanju sa 50 najboljih studenata, kao i ugovore o specijalizaciji.

Predsjednik Srbije je poručio mladima da njihov život i budućnost zavise samo od njih samih, baš kao i njihovo okruženje, te im poručio da oni mijenjaju ono što im se ne sviđa i ne dozvole da okruženje mjenja njih.

"Mijenjajte i ne dozvolite da ono vas promijeni. Probajte da budete dokaz. Ne tražite grad i zemlju koji će da vas izgradi - gradite vi njih. Ne tražite da negdje drugo budete veliki. Nemojte da vam jedini uspjeh bude to što ćete otići. Ako ovdje uspijete, dolaziće vama. Nemojte da vam budućnost bude bijeg. Okrenite se sebi", rekao je Vučić.

On je istakao da je uvijek bolje da zemlja računa na svoju djecu nego da uvozi radnu snagu iz regiona.

Vučić je naglasio da je zdravstvo oblast u koju mora generalno najviše da se ulaže, jer je to pitanje standarda života.

"Trošimo mnogo novca na zdravstvo, ali nisam siguran da je on najbolje iskorišten. Za to nisu krivi pojedinci, nego sistem koji je stvaran sedam decenija", rekao je Vučić.