latinica  ћирилица
08/06/2018 |  15:31 | Autor: SRNA

Konkurs za upis studenata 13. juna, a prijemni ispit 2. jula

Konkurs za upis studenata u prvu godinu studija na javnim univerzitetima u Republici Srpskoj biće objavljen u srijedu, 13. juna, dok je polaganje kvalifikacionog ispita zakazano za 2. juli, odlučeno je danas na Zajedničkom kolegijumu rektora univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.
Studenti - Foto: RTRS
StudentiFoto: RTRS

Konkurs za upis studenata biće objavljen u dnevnim listovima Nezavisne novine i Euroblic, a prijem dokumenata za upis planiran je od 18. do 29. juna, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Eventualne žalbe na preliminarne rang liste, koje će biti objavljene 4. jula do 14.00 časova, biće moguće 5. i 6. jula, te će 9. jula biti objavljene konačne rang liste primljenih studenata na prvu godinu studija.

Na Kolegijumu dva univerziteta u Srpskoj zaključeno je da upis kandidata bude od 10. do 13. jula.

Nakon prvog, drugi upisni rok organizovaće organizacione jedinice koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata, navodi se u saopštenju.

Konkurs za drugi upisni rok biće objavljen u dnevnim novinama 22. avgusta, a prijave kandidata moguće su od 27. avgusta do 5. septembra.

Polaganje prijemnih ispita u drugom roku zakazano je za 7. septembar.

Preliminarni rezultati drugog kvalifikacionog ispita biće objavljeni 10. septembra, a žalbe će biti moguće od 11. do 13. septrembra, te će konačna lista primljenih studenata biti objavljena 14. septembra.

Zajednički je odlučeno da se upis primljenih kandidata obavi od 17. do 19. septembra, a da nastava na svim godinama studija počne 1. oktobra.