latinica  ћирилица
10/06/2018 |  10:11 ⇒ 15:09 | Autor: Agencije

Kim DŽong-un doputovao u Singapur (VIDEO)

Sjevernokorejski lider Kim DŽong-un doputovao je jutros u Singapur, gdje će se u utorak, 12. juna sastati sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom.
Kim DŽong Un, Singapur (Foto: desmond foo) -
Kim DŽong Un, Singapur (Foto: desmond foo)

Sjevernokorejski lider Kim DŽong-un stigao je u Singapur, objavio je na Tviteru ministar spoljnih poslova Vivijan Balakrišnan, prenosi Rojters.

"Poželio sam dobrodošlicu predsjedniku Kim DŽong-unu, koji je upravo stigao u Singapur", napisao je Balakrišnan na ovoj društvenoj mreži uz sliku na kojoj se vidi kako se rukuje sa Kimom koji nosi tamno maoističko odijelo i naočale.

Singapurski list "Strejts tajms" prethodno je objavio da je Kim doputovao avionom, dva dana uoči dugo očekivanog samita sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom u tom gradu-državi.

Kim je doputovao privatnim avionom "boing 747" kompanije "Er Čajna" na aerodrom "Čangi", javlja Rojters pozivajući se na "Strejt tajms".

Privatni avion sjevernokorejskog lidera poletio je jutros iz Pjongjanga za Singapur.

I drugi, teretni avion, koji je pratio Kim DŽong-una tokom nedavne posjete Kini, poletio je istovremeno iz sjevernokorejske prestonice, vjerovatno takođe za Singapur, navela je britanska agencija.

Kim će se, kako je predviđeno, kasnije danas u Singapuru sastati sa premijerom tog grada-države Li Hsijen Lungom, saopštilo je singapursko Ministarstvo spoljnih poslova.

Bijela kuća je saopštila da će Tramp u Singapur stići nešto kasnije i da će se odmah uputiti u hotel "Šangrila".

Samit dvojice lidera biće održan u hotelu "Kapela" 12. juna.