latinica  ћирилица
10/06/2018 |  12:34 ⇒ 12:39 | Autor: SRNA

Bevanda-Marić: Unaprijediti saradnju u oblasti privrede

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i hrvatski ministar finansija Zdravko Marić ocijenili su na sastanku u Splitu da su između dvije zemlje tradicionalno dobri odnosi u oblasti resora koje oni vode, te da treba koristiti svaku priliku da oni dodatno budu unaprijeđeni, posebno u oblasti privrede.
Split - Marić, Bevanda - Foto: SRNA
Split - Marić, BevandaFoto: SRNA

Govoreći o aktuelnim događajima koji se odnose na otvorena pitanja između dvije zemlje, Bevanda je ocijenio da predizborno vrijeme može da otežava i bezazlena pitanja, ali je bitno u svakom trenutku poštovati domaće i međunarodno zakonodavstvo koje je dodatna podrška prijateljskim odnosima dvije zemlje, saopšteno je iz Ministarstava finansija i trezora BiH.

Na sastanku je istaknuto da regionalna saradnja može donijeti mnogo dobrobiti za BiH koja je zakoračila na evropski put, gdje će joj Hrvatska, koja je članica EU, biti snažna podrška.

Sagovornici su se složili da treba nastaviti saradnju u resoru finansija, jer je ona do sada bila uspješna, te da treba prihvatati i nove trendove o kojima se upravo govorilo na godišnjem sastanku u Splitu.

Bevanda je čestitao hrvatskom kolegi na dobro organizovanom ovogodišnjem sastanku Konstitutivne grupe Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Splitu, čiji je Marić bio domaćin, koji je okupio guvernere i ministre finansija iz 15 zemalja.

Na sastanku Konstitutivne grupe Svjetske banke i MMF-a govorili su zamjenik predsjedavajućeg Grupacije Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Kiril Miler, te izvršni direktori MMF-a i Svjetske banke Antoni de Lanoj i Frank Himskerk.