latinica  ћирилица
10/06/2018 |  12:43 ⇒ 15:45 | Autor: SRNA

"Istočna alternativa": Zadatak britanskih vojnika je udar na Srpsku

Predsjednik Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske Vojin Pavlović smatra da najavljeni dolazak 40 britanskih vojnika u BiH uoči opštih izbora predstavlja, kako kaže, početak realizacije scenarija britanskih obavještajaca, koji su pripremili udar na Republiku Srpsku i njene institucije na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom.
Istočna alternativa - Foto: RTRS
Istočna alternativaFoto: RTRS

On smatra da je odluka za dolazak novog kontingenta britanskih vojnika u BiH donesena "uz saglasnost Saveza za promjene i njegovog lidera Mladena Ivanića, koji žele da uklone Dodika iz političkog života, što je njihov zadatak".

Pavlović je izjavio Srni da je "Ivanić miljenik Engleza koji instruišu i pod čijom je zaštitom politika Saveza za promjene".

On ocjenjuje da ćutanje predstavnika Saveza za promjene znači, kako kaže, davanje podrške dolasku dodatnih britanskih snaga u BiH i njihovu izdaju interesa Republike Srpske.

Iz britanske Ambasade Srni je ranije rečeno da Velika Britanija ne šalje dodatnih 40 vojnika i oficira u misije EU i NATO-a u BiH radi "sprečavanja uplitanja Rusije u opšte izbore u oktobru", već da je odgovorila na zahtjev operativnog komandanta EUFOR-a DŽejmsa Everarda za upućivanje tih vojnika da bi se unaprijedili kapaciteti EU snaga.