latinica  ћирилица
10/06/2018 |  13:31 ⇒ 11/06/2018 | 09:10 | Autor: RTRS

Radovi na banjalučkom Zelenom mostu počinju 14. juna

Zeleni most, koji je zbog dotrajalosti zatvoren za prolaz vozila od oktobra prošle godine, od četvrtka, 14. juna biće zatvoren i za pješački i biciklistički saobraćaj, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.
Idejno rješenje Zelenog mosta (Foto: www.banjaluka.rs.ba) -
Idejno rješenje Zelenog mosta (Foto: www.banjaluka.rs.ba)

U četvrtak, građevinci “Prijedorputeva“ ulaze na gradilište i počinju sa radovima na uklanjanju konstrukcije starog mosta. Zbog početka radova i formiranja gradilišta – ovog ljeta neće biti moguće kupanje na gradskoj plaži Abacija, s obzirom na to da će plažu zauzeti građevinska mehanizacija.

Prema ugovoru sa izvođačem, radovi na mostu trebalo bi da budu okončani do decembra ove godine.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve apeluju na sugrađane za razumijevanje u toku trajanja radova, imajući u vidu važnost projekta za cijeli grad.

Izgradnja novog mosta na ovoj lokaciji jedan je od ključnih infrastrukturnih projekata u ovoj godini, i od vitalne važnosti za saobraćaj u ovom dijelu grada.

Zbog dotrajale konstrukcije, most je zatvoren za prolaz vozila od oktobra prošle godine.

Radove na izgradnji novog Zelenog mosta, u vrijednosti od 2,2 miliona KM, izvešće konzorcijum, na čelu sa “Prijedorputevima“. Novac za izgradnju mosta obezbijeđen je emisijom gradskih obveznica.

Prema projektu, novi most, koji će spojiti Obilićevo i Kočićev vijenac, biće dužine 80 metara i širine 14 metara.

Izvor: BL Portal