latinica  ћирилица
10/06/2018 |  16:55 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

Na Kozari sve spremno za ljetnu sezonu

Na Kozari je sve spremno za ljetnu sezonu. Osim uređenih izletišta, šetališta i trim staza, posjetioce u narednom periodu očekuju i brojni novi sadržaji. Rukovodstvo Nacionalnog parka nada se da će ova godina biti rekordna po broju posjeta.

Planina Kozara, tokom čitave godine, redovna je destinacija ljubitelja prirode i čistog vazduha.

Upravo prirodna ljepota, bogat biljni i životinjski svijet i jedinstven ambijent, na "Krajišku ljepoticu" iz godine u godinu privlači sve više turista iz Srpske, ali i regiona.

Kozara je ljeti naročito privlačna. Osim memorijalne zone, spomenika i muzeja, posjetiocima su dostupna i uređena izletišta, vidikovci, kao i više hiljada izvora sa pitkom vodom po kojima je ova planina poznata. I to nije sve.

"Ovdje je mnogo pješačkih staza podesnih za sve posjetioce, ali tu su i trim staze sa preprekama, koje su u boljoj kondiciji, ili sportisti, takođe i uređena penjališta koja mogu koristiti alpinisti ili oni najuspješniji u tom dijelu sporta", rekao je Dragan Rončević, direktor Nacionalnog parka "Kozara".

Od narednog mjeseca, pored ostalih sadržaja, posjetioci će na Kozari moći da uživaju i u Avantura parku.

Јedini park ove vrste u regiji, na Kozaru će sasvim sigurno privući brojne ljubitelje adrenalina i ekstremnih sportova.

Ipak, to je samo jedan od razloga da ovog ljeta posjetite Kozaru, jer će ova planina krajem jula biti i nezaobilazna destinacija ljubitelja dobre muzike, ističu iz prijedorske Turističke organizacije.

Ove godine možemo da najavimo i novi Kozara Puls fest, koji će biti na području NP Kozara, odmah nakon manifestacije Zlatne ruke Potkozarja, odnosno posljednji vikend u mjesecu julu, i trajaće tri dana", navela je Amira Ganić, direktorica Turističke organizacije Prijedor.

Tokom prošle godine Kozaru je posjetilo rekordnih 128.000 ljudi. I ovogodišnje brojke obećavaju.

U prvih pet mjeseci zabilježeno je 57.000 posjeta, pa su velike šanse da će prošlogodišnji rekord biti oboren.

Јedno je sigurno - Kozara iz godine u godinu opravdava epitet "turističkog bisera" Prijedora, ali i čitave Republike Srpske.