latinica  ћирилица
11/06/2018 |  10:56 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

U Doboju otvoren Tehničko-laboratorijski centar Saobraćajnog fakulteta (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je u Doboju Tehničko-laboratorijski centar Saobraćajnog fakulteta u ovom gradu u čiju izgradnju je uloženo sedam miliona maraka.

Dodik je rekao da je zadovoljan što je Univerzitet Istočno Sarajevo bogatiji jer posjeduje najmoderniju opremu, zahvaljujući naporima Vlade Srpske i njenih ministarstava, grada Doboja i Univerziteta.

"Republika Srpska završava 120 kilometara auto-puteva i ovakvi instituti imaće svoju svrhu", naglasio je predsjednik Republike Srpske.

On je rekao da je veoma važno da sarađuju različiti nivoi vlasti, pogotovo republičke i lokalne, i podsjetio da je grad Doboj veliko investiciono gradilište.

Dodik je podsjetio na projekat izgradnje nove bolnice u Doboju u koju je Vlada uložila značajna sredstva, nastavak izgradnje Koridora "Pet ce", kao i završetak auto-puta Doboj-Banjaluka ove godine.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je koncept resornog ministarstva - nauka u svim politikama, te dodao da ulaganja u putnu infrastrukturu i bezbjednost u saobraćaju predstavlja dobrobit za sve.

Dekan Saobraćajnog fakulteta Zoran Ćurguz istakao je da su u Tehničko-laboratorijski centar ugrađene najmodernije hardverske i softverske komponente za auto dijagnostiku koje će biti na raspolaganju studentima i profesorima, kao i građanima Srpske.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović zahvalio je predsjedniku Republike Srpske i Vladi Srpske što ulažu u ovaj grad i na najavama budućih investicionih projakata.

Svečanosti su prisustvovali i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, predstavnici Univerziteta Istočno Sarajevo, Saobraćajnog fakulteta u Doboju i lokalne uprave u Doboju.

Kamen temeljac za izgradnju poslovnog objekta Tehničko-laboratorijskog centra položili su 29. septembra 2015. godine ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Svečanost otvaranja tehničko-laboratorijskog centra Saobraćajnog fakulteta u ovom gradu organizovana je povodom manifestacije "Dani saobraćaja".