latinica  ћирилица
11/06/2018 |  11:44 ⇒ 12:08 | Autor: RTRS

I to se dešava: Greškom skraćena trka za Veliku nagradu Kanade

Njemački vozač Sebastijan Vetel stigao je sinoć na Velikoj nagradi Kanade do 50. pobjede u karijeri, ali trka u Montrealu ostaće upamćena po nevjerovatnoj grešci organizatora zbog koje je trka umjesto 70 trajala 69 krugova.
Manekenka Vini Harlou greškom skratila Veliku nagradu Kanade za jedan krug -
Manekenka Vini Harlou greškom skratila Veliku nagradu Kanade za jedan krug

Naime, organizatori trke su kanadskoj manekenki Vini Harlou greškom u komunikaciji rekli da maše crno-bijelom zastavom u cilju jedan krug prerano, što je ona odradila bez greške.

- Nisam ja kriva! Rekli su mi da mašem, ali najvažnije je da niko nije povrijeđen - rekla je Vini, poznata po problemima s pigmentacijom zbog kojih ima neobičan uzorak na licu.

Greška je mogla izazvati haos na stazi, jer su vozači znali da je trka prerano završena, jer im to piše na volanima u bolidu.

- Zabrinuo sam se i poručio sam boksu da upozore ljude da ne istrčavaju na stazu kao nakon svake trke. Nije mi jasno šta se dogodilo, ali to nije pitanje za mene - rekao je Vetel nakon greške koja se nije prvi put dogodila u Formuli 1.

Tako je i Pele na Velikoj nagradi Brazila 2002. godine prekasno mahao zastavom, a trka u Kini 2014. godine je takođe završena krug prerano zbog greške u komunikaciji sudija.