latinica  ћирилица
11/06/2018 |  13:48 | Autor: Nezavisne

Kim DŽong Un na ulicama Singapura, građani u tišini snimaju kolonu (VIDEO)

Kim DŽong Un je juče doputovao u Singapur, a sa aerodroma do hotela pratila ga je kolona od najmanje 20 motora i 20 diplomatskih i policijskih vozila.

"Nezavisne novine" su objavile snimak kolone kroz centar Singapura, na kom je vidljivo kako sjevernokorejskog lidera i njegovo obezbjeđenje posmatraju i snimaju mnogi građani ali u apsolutnoj tišini.

U Singapuru se veoma ozbiljno odnose prema policiji i obezbjeđenju, pa tako nema ni galame ni buke kada bilo ko od svjetskih lidera dolazi.

Situacija je postala ozbilja prije tri godine, odnosno 2015., kada je na Azijskom samitu došlo do sukoba. Naime, muškarac je autom uletio u blokiranu ulicu, a policija je odmah pucala u njega.

Kim se sinoć sastao sa ministrom spoljnih poslova tog grada-države Vivijanom Balakrišnanom, prenosi Tass.

Singapursko Ministarstvo spoljnih poslova je ranije saopštilo da će se Kim sastati i sa premijerom Li Hsijenom Lungom.

U Singapuru će u utorak biti održan i dugo očekivani samit Kima i američkog predsjednika Donalda Trampa, a predviđeno je da se oni susretnu u hotelu "Singapores Kapela".

O čemu će razgovarati Kim i Tramp?

Sjevernokorejski državni mediji su objavili da će lider Sjeverne Koreje Kim DŽong Un i američki predsjednik Donald Tramp razgovarati o "stalnom i trajnom mirovnom mehanizmu" na Korejskom polustrvu i denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Oni će, kako se navodi, razgovarati i o drugim pitanjima od značaja za obe strane.

Tramp i Kim se sastaju u utorak na singapurskom ostrvu Sentosa.