latinica  ћирилица
11/06/2018 |  14:25 ⇒ 14:41 | Autor: RTRS

Čast otadžbine: Opet engleska "demokratija"

Pritisci Velike Britanije na srpski narod u poslednjih nekoliko decenija, kao i sveobuhvatne špijunske aktivnosti ozloglašenog MI 6, pa preko bombardovanja Republike Srpske i SR Јugoslavije od strane NATO-a i prijedloga famozne deklaracije o genocidu u Srebrenici, može se prihvatiti kao utvrđeni metod rada protiv onih koji se ne uklapaju u njihove interese preraspodele teritorija i resursa.
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

Najnovija namjera Velike Britanije da pošalje kontigent od 40 vojnika u BiH, da spriječe uticaj Ruske Federacije na oktobarske izbore je flagrantna prijetnja suverenitetu Republike Srspke. 

Bez obzira da li ih je pozvao neko iz Federacije BiH ili, kako neki kažu, da je to posljedica lobiranja kandidata SzP za člana Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića, oni ovim pokazuju kako je Republici Srpskoj stanje napetosti potrebno riješiti međunarodnim intervencionizmom. Ako zatreba oni će to uraditi sa većim snagama i radikalnijim ciljem. Približavanjem izbora povećavaće se pritisci na Republiku Srpsku i na predsjednika Dodika od strane stranih ambasadora i visokog predstavnika Valentina Incka čiji je mandat davno istekao. Naš narod mora znati da je krajnji cilj zapadnih sila da rušenjem predsjednika Dodika i Vlade Srpske, dovođenjem plaćenika i domaćih satrapa na vlast, zagospodare našim prostorima kako bi državna zajednica BiH postala članica NATO pakta.

Oni potpuno ignorišu želju sprskog naroda o vojnoj neutralnosti i sve češće "guraju" BiH u NATO pakt, ističući da entiteti, po nekim njihovim zakonima, nemaju pravo da odlučuju o vojnoj neutralnosti. Naša nasušna potreba je da konstantno podsjećamo da oni neće odustati od politizacije nekih pojava, fabrikovanja raznih afera i protesta sa ciljem stvaranja nereda na ulicama i na taj način prije izbora sruše republičku vlast i predsjednika Dodika, a samim tim i Republiku Srpsku. Letimičana analiza izvještaja Anketnog odbora NSRS nameće zaključak bez ikakvih iluzija, da njihova namjera ni u jednom segmentu nije bila da se bude objektivan. Da su predstavnici SzP imali časne namjere oni bi odmah poslije formiranja Anketnog odbora prestali sa protestima u Banjaluci i ne bi organizovali proteste u drugim mjestima Republike Srpske. Njihov cilj je, srušiti MUP Republike Srpske, jer je on brana njihovim destruktivnim aktivnostima. Pozivamo MUP i tužilaštvo da procesuiraju vinovnike napada na bezbjednost Republike Srpske.

Sve evrposke zemlje su zaštitile svoje granice od najezde migranata. Po tom pitanju državna zajednica BiH, nije preuzela bilo kakve mjere, pa pošto migranti ne mogu ući u Hrvatsku i Srbiju, naša teritorija ima sve šanse da postane jedan veliki sabirni centar migranata. Čak niko nema tačne podatke koliko je migranata ušlo. Ministar bezbjednosti BiH i njegov zamjenik daju oprečne podatke o broju migranata i bez Vlade Republike Srpske, određuju lokacije u Srpskoj gdje treba i koliko smjestiti migranata.

Ministar je saopštio bezbjednosnu procjenu o ugroženosti BiH, Republike Srpske od patriotskih udruženja i organizacija i opasnih pojedinaca iz Republika Srpske i Srbije, a to nije uradio sa hiljadama migranata među kojima sigurno ima na stotine sumnjivih osoba. Po ovom pitanju potrebna je saradanja svih relevantnih faktora i dogovorno zaštiti interes sva tri naroda u BiH i Republici Srpskoj, naravno uslov svih uslova je sabornost srpskog naroda.