latinica  ћирилица
11/06/2018 |  14:49 | Autor: SRNA

Talić: Podrška mladim sportistima

Mladi bi trebalo da imaju uslove i bolje šanse za pedagoško-sportski rad, a Banjaluka pokušava da im to omogući putem projekta "Sport dostupan djeci", izgradnjom novih objekata, ali i drugim vidovima podrške, rekao je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić nakon prijema za odbojkašice, trenere i rukovodstvo Odbojkaškog kluba "Inova" iz Banjaluke.
Zoran Talić sa odbojkašicama "Inova" - Foto: SRNA
Zoran Talić sa odbojkašicama "Inova"Foto: SRNA

Talić je rekao da "Inova" postiže odlične rezultate ne samo u sportskom dijelu, već i u onom pedagoškom, saopšteno je iz Gradske uprave.

On je izrazio zadovoljstvo što je razgovarao sa predstavnicima kluba o njihovim budućim projektima.

"Dotakli smo se i vrlo važne teme - izgradnje nove dvorane. Riječ je o projektu koji bi trebalo da bude realizovan putem javno-privatnog partnerstva na lokaciji Gimnazije", rekao je Talić.

On je istakao da je plan da Grad Banjaluka, zajedno sa sportskim kolektivom i firmom "Inova", uđe u javno-privatno partnerstvo.

"Grad je završio veći dio papirologije, a već sada imamo naznake da će takav projekat biti i te kako opravdan", naveo je Talić.

On je napomenuo da će Grad nastojati da pruži maksimalnu podršku Odbojkaškom klubu "Inova" u daljem radu i naglasio da je ovaj klub postao i dio projekta "Sport dostupan djeci".

Glavni trener "Inove" Dario Savović rekao je da je presrećan jer odbojkašice, zahvaljujući podršci Grada, konačno neće plaćati članarinu.

"Mislim da su ovakvi potezi Grada za pohvalu i da su od velike pomoći mladim sportistima. Mi se bavimo vaspitno-obrazovnim radom u sportu i taj pristup je donio rezultate", naglasio je Savović.

On je istakao da su mlade selekcije "Inove" vicešampioni u svim kategorijama, dok su seniori vicešampioni Prvenstva Republike Srpske, te da se nadaju još boljim rezultatima.

"Dvorana nam je najveći problem. Razgovarali smo i o tome sa predsjednikom Skupštine grada Zoranom Talićem i dobili podršku i nadamo se da će projekat biti realizovan", rekao je Savović.

Odbojkaški klub "Inova" osnovan je 2004. godine u Banjaluci. Klub se već godinama bavi sportskom i pedagoškim radom sa djevojčicama i djevojkama uzrasta od šest do 20 godina.

U sastavu kluba funkcionišu sve takmičarske selekcije, kao i škola odbojke.