latinica  ћирилица
11/06/2018 |  15:13 ⇒ 15:14 | Autor: SRNA

Grujičić: Savjet ministara da izdvoji obećana sredstva za Srebrenicu

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da ova lokalna zajednica traži da Savjet ministara izdvoji dva miliona KM za realizaciju projekata u ovoj opštini, što je obećano na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici u novembru 2015. godine.
Srebrenica, Grujičić i Košarac - Foto: SRNA
Srebrenica, Grujičić i KošaracFoto: SRNA

Grujičić je rekao da je na današnjem sastanku sa predsjedavajućim Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Stašom Košarcem u Srebrenici, razgovarao o ovom pitanju i obećanoj donaciji kako bi se ono aktuelizovalo i realizovalo.

"Košarac se zalaže da se u organima na nivou BiH ovo pitanje riješi i da se omogući da u Srebrenici budu realizovani projekti ovim sredstvima. Cilj nam je da Košarac to pitanje iznese i sa preciznim informacijama upozna Parlamentarnu skupštinu", rekao je Grujičić.

On je pojasnio da je opština dostavila spisak 28 projekata Savjetu ministara, ali da nije nikada dobila odgovor da li će i koji projekti biti finansirani.

"Uprkos našim urgencijama, nikada nismo dobili pisani trag da li će biti realizovani naši projekti. Iz drugih izvora nezvanično saznajemo da ti projekti neće biti realizovani jer je riječ o lokalnim putevima i projektima za koje navodno Savjet ministara ne izdvaja novac, jer oni podržavaju samo regionalne i projekte na nivou BiH", navodi Grujičić.

On je upitao kako je Savjet ministara odobrio sredstva za ovu lokalnu zajednicu ako podržava samo regionalne projekte.

"Nadamo se da će nam Košarac pomoći da se pitanje obećane pomoći za Srebrenicu aktuelizuje na nivou BiH i da će to doprinijeti rješavanju ovog pitanja i realizovanju određenih projekata tim sredstvima", kaže Grujičić.

Odgovarajući na pitanje Srne da li će ovaj problem biti riješen ako SNSD nakon oktobarskih izbora uđe u vlast na nivou BiH, Košarac je rekao da je Vlada Republike Srpske, predvođena kadrom SNSD-a, realizovala brojne projekte na području ove opštine u prethodnom periodu i da će, ako formira vlast nakon izbora u BiH, odgovoriti zahtjevima da se Srebrenica u narednom periodu što brže i bolje razvija.