latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:00 ⇒ 12:27 | Autor: SRNA

Brčko: Dugogodišnji član SDS-a napustio stranku

Dugogodišnji član Srpske demokratske stranke i bivši nosilac brojnih funkcija Simo Kojić saopštio je danas da je napustio SDS zbog "diskreditacije i omalovažavanja onih koji u posljednjih četrnaest godina rukovode strankom".
Simo Kojić (Foto: brcanskiforum.com) -
Simo Kojić (Foto: brcanskiforum.com)

Kojić je u saopštenju istakao da je posljednjih 14 godina ulaskom pojedinih ljudi u SDS "koji su namirisali plijen i šansu za lako ostvarivanje svojih ličnih interesa, stranka vremenom počela da gubi svoj identitet, ugled, rejting i kredibilitet".

"Svi moji pokušaji, kao i pokušaji još nekih članova stranke da ukažemo na loše poteze i loš način rada, tumačeni su kao opoziciono djelovanje i djelovanje protiv stranke", naveo je Kojić.

Kojić je istakao da od pojedinih članova dugo trpi diskreditaciju i omalovažavanje, te da zbog lošeg rada stranke i trenutnog sastava rukovodstva nema namjeru više učestvovati u aktivnostima stranke i time davati pojedinim političarima legitimitet, zbog čega napušta SDS.

Kojić je bio član SDS-a od 1990. godine, a tokom svoje političke karijere bio je odbornik u prvoj višestranačkoj Skupštini Brčkog 1990. godine, predsjednik OO SDS Brčko od 1995. godine do 1997. godine, bio je i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, te delegat u Vijeću naroda Republike Srpske.

Iz SDS-a nedavno je isključen Miodrag Bukvić, te poslanik u Skupštini Brčko distrikta i bivši predsjednik OO SDS-a Uroš Vojnović.