latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:04 ⇒ 14:28 | Autor: RTRS

RUGIP: Cilj - analiza rada šefova i zaposlenih u područnim jedinicama

U Banjaluci je održan sastanak predstavnika Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sa rukovodiocima lokalnih samouprava banjalučke regije. Cilj je da se dođe do stvarnog stanja i analize rada šefova i svih zaposlenih u područnim jedinicama RUGIP-a.

U republičkoj upravi za geodetske i imovinsko - pravne poslove očekuju da će ovakvi sastanci doprinijeti da se utvrdi nova strategija poslovanja kako bi pružali najbolje rezultate prilikom podnošenja zahtjeva svih građana.

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da ćemo do kraja godine 72 katastarske opštine na području Grada Banjaluka da osnujemo novi katastar nepokretnosti kao jedinstven, ostaje nam još 28, naravno oni su malo teži jer ulazimo u sam grad", rekla je Bosiljka Predragović, direktorica Republičke uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove.

U opštini Mrkonjić Grad ističu da im je najbitnija evidencija o porezu na nepokretnost.

"Јer kod nas još uvijek je porez dobrovoljna kategorija. Kada platimo, šta sa onima koji se nisu prijavili. do njih je nemoguće doći. Mi nudimo svoje podatke koje posjedujemo, ali zakonski njima to nije relevantno", istakla je Divna Aničić, načelnica opštine Mrkonjić Grad.

U Republičkoj upravi za gerodetske i imovinsko - pravne poslove ističu da će na ovom sastanku utvrditi smjernice poslovanja za naredni period.