latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:20 ⇒ 12:21 | Autor: SRNA

Vučić: Neću donositi nikakve mjere pod pritiskom ulice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država vidjeti šta može da učini po pitanju cijene dizela, prije svega zbog poljoprivrednika i prevoznika, ali da nikakve mjere neće donositi pod pritiskom ulice.
Aleksandar Vučić - Foto: Screenshot
Aleksandar VučićFoto: Screenshot

On je rekao da ulične proteste zbog cijene goriva organizuju pripadnici bivše vlasti, čiji je predsjednik Boris Tadić u samo jednom danu povećao akcize za 54 odsto.

"`Vučiću, gotov si`- može na izborima, a protivzakonitim pritiscima neće moći ništa", rekao je Vučić novinarima u Novoj Pazovi.

On je istakao da je njegov posao da osigura bezbjednost svih građana Srbije, "a ne da na budućnost Srbije utiču bitange i lopovi, vlasnici najskupljih automobila koji proteste organizuju na laži da Srbija ima najskuplje gorivo".

Vučić smatra da je pogriješio što je rekao nadležnim organima da puste da se protestuje, a dogodio se najbrutalniji napad na jednog građanina /juče na zrenjaninskom putu/ kojem su, uz prebijanje, oduzeli i torbicu sa novcem.

On je rekao da je benzin skuplji u 26 zemalja u Evropi u odnosu na Srbiju, uključujući Albaniju, gdje su niže plate i penzije, te u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Kipru, Francuskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Irskoj, Crnoj Gori, Malti...

"Šta će država uraditi po pitanju cene goriva govoriću tek kada protesti budu završeni", rekao je Vučić.