latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:20 ⇒ 12:25 | Autor: TANЈUG

BBC: Sergej i Spajić među 15 iznenađenja na Mundijalu

Srpski reprezentativci Sergej Milinković Savić i Uroš Spajić, prema mišljenju uglednog Bi-Bi-Sija, izabrani su na listu od 15 fudbalera koji bi mogli da iz drugog plana zablistaju na Svjetskom prvenstvu.
Sergej Milinković Savić (Foto:fourfourtwo.com/) -
Sergej Milinković Savić (Foto:fourfourtwo.com/)

Milinković Savić se nalazi na 11. mjestu, a Spajić tri pozicije iza njega na listi koju predvode supertalentovani Meksikanac iz PSV-a Irving Lozano, Argentinac iz Boke Јuniors Kristijan Pavon i Lokomotivin Rus Aleksej Mirančuk.

Britanski servis podsjeća da je Sergej imao sjajnu sezonu u Laciju i da ga žele mnogi velikani (Mančester Јunajted, Real Madrid, PSŽ, Čelsi...), kao i da je u mlađim selekcijama Srbije osvajao evropsku i svjetsku titulu, pa je Mundijal nova odlična prilika da ponovo pruža odlične partije.

Za Spajića se navodi da je nešto stariji u odnosu na ostale na listi, jer ima 25 godina, ali da i dalje ima potencijal da napreduje i da je iznenađujuće izabrao da poslije Anderlehta pređe u Krasnodar jer može da igra u najjačim ligama Evrope.

Na listi talentovanih fudbalera odabrani su još Švajcarac Bril Embolo (Šalke), Peruanac Renato Tapija (Fejnord), Iranac Sardar Azmun (Rubin), Ašraf Hakimi (Maroko, Real Madrid), Andre Silva (Portugalija, Milan), Rodrigo Bentakur (Urugvaj, Јuventus), Alireza Јahanbahš (Iran, AZ Alkmar), Јuri Tilemans (Belgija, Monako), Ismaila Sar (Senegal, Ren) i Maksi Gomez (Urugvaj, Selta).