latinica  ћирилица
12/06/2018 |  14:59 | Autor: SRNA

U srijedu toplo, sparno i nestabilno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje toplo, sparno i nestabilno vrijeme, uz smjenu sunčanih perioda sa pljuskovima i grmljavinom.
Ljeto - Foto: TANЈUG
LjetoFoto: TANЈUG

Ujutru će biti promjenljivo oblačno, na jugu i zapadu povremena kiša i pljuskovi, dok će sredinom dana naoblačenje donijeti pljuskove sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na istoku i krajnjem sjeveru duž rijeke Save očekuju se jače padavine, dok će ponegdje biti i jakog do olujnog vjetra i grada.

Duvaće slab jugozapadni vjetar, koji će pri pljuskovima ponegdje biti pojačan, podaci su Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Minimalna temperatura će biti od 15 do 21 stepen Celzijusov, a najviša dnevna od 26 do 33 stepena Celzijusova.

Temperatura u 14.00 časova: Bjelašnica 18, Gacko, Han Pijesak, Kalinovik, Nevesinje, Mrakovica i Ivan Sedlo 26, Livno i Sokolac 28, Bileća i Trebinje 29, Mrkonjić Grad, Šipovo i Sarajevo 30, Foča, Srbac, Bugojno, Gradačac, Grude, Јajce, Široki Brijeg i Srebrenica 31, Ribnik, Rudo, Bihać, Mostar, Tuzla i Zvornik 32, Bijeljina, Brčko, Doboj, Sanski Most, Višegrad i Stolac 33 i Banjaluka 34 stepena Celzijusova.