latinica  ћирилица
12/06/2018 |  18:33 ⇒ 18:40 | Autor: SRNA

Perišić: Institut će razmotriti zahtjeve iz Srpske o CEN-u

Član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Nikola Perišić rekao je da će na organima Instituta još jednom biti razmotreni zahtjevi iz Republike Srpske prije objavljivanja centralne evidencije nestalih u BiH.
Institut za nestale osobe - Foto: RTRS
Institut za nestale osobeFoto: RTRS

Perišić, koji je danas u Banjaluci prisustvovao sastanku Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske rekao je Srni da će Institut "vidjeti koliko su realni zahtjevi porodica poginulih i nestalih iz Srpske, a koji se odnose na to da centralna evidencija nestalih sadrži okolnosti stradanja i status nestalog lica".

"Sačekaćemo i vidjeti šta je moguće uraditi po tom pitanju, jer se sve odluke u Institutu za nestala lica BiH donose konsenzusom", zaključio je Perišić.

Tim za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske na današnjem sastanku u Banjaluci jednoglasno je usvojio zaključak da se ne može ući u objavu centralne evidencije nestalih u BiH jer ne postoji dovoljan broj podataka, kako je to definisano zakonom i podzakonskim aktima.