X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
13/06/2018 |  08:06 | Autor: SRNA

Mokri kolovozi na području Foče i I. Sarajeva

U većem dijelu Republike Srpske saobraćaj se odvija bez problema, dok su na području Foče i Istočnog Sarajeva kolovozi mokri i klizavi zbog kiše, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Putevi (arhiva) -
Putevi (arhiva)

Na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Režim odvijanja saobraćaja u gradskom području Brčkog biće izmijenjen zbog izgradnje kružne raskrsnice Ilićka, na dijelu magistralnog puta, na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju sa auto-putem u zoni vijadukta "Crkvište", obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini zbog izgradnje auto-puta.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Zbog priprema za rehabilitaciju magistralnog puta M-17 dionica Modriča-Karuše i magistralnog puta dionica Derventa /Žirovina/-Šešlije saobraćaj se odvija jednom trakom ne duže od 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila, čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj se odvija usporeno, zbog aktiviranih klizišta, na magistralnom putu Banjaluka-Јajce, lokalitet Srpskih toplica.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

U Federaciji BiH kolovoz je jutros mjestimično mokar ili vlažan zbog učestalih padavina.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela "Igman" preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima jutros nema evidentiranih dužih zadržavanja.