latinica  ћирилица
13/06/2018 |  11:20 ⇒ 13:37 | Autor: RTRS

Sutra počinje 21. Mundijal u Rusiji

U Rusiji sutra počinje 21. Svjetsko prvenstvo u fudbalu. U prvom susretu, sastaće se domaćin i selekcija Saudijske Arabije. Fudbaleri Srbije se u Svetlogorsku spremaju za mundijalsku premijeru protiv Kostarike.

Fudbalska reprezenatcija Srbije sinoć je u Svetlogorsku odradila i drugi trening.

Njemu nisu prisustvovali Aleksandar Mitrović i Adem Ljajić, koji su zbog lakših povreda odvojeno radili od ekipe, ali trebali bi biti spremni za Kostariku. Igrači su bili podijeljeni u dvije ekipe, a igralo se na četiri gola.

Јedan tim predvodili su Kolarov i Kostić, drugi Matić i Ivanović.

Selektor Mladen Krstajić djelio je savjete, pravio taktiku za start prvenstva, dok su se fudbaleri trudili da njegove zamisli sprovedu u djelo.

Svetlogorsk nije veliki. U to su se uvijerili i reprezentativci Srbije Sergej Milinković Savić i Nemanja Radonjić koji su željeli da se prošetaju gradićem na obali mora, zanimljivo u pratnji čovjeka iz obezbjeđenja.

Nema dileme da će lokalno stanovništvo u Kalinjingradskoj oblasti srcem biti uz Srbiju. Branislava Ivanovića, dočekalo je prijatno iznenađenje. Na jednoj fasadi osvanuo je mural sa njegovim likom. Bane je velika zvijezda u Rusiji.

Protivnik Srbije na startu Mundijala, selekcija Kostarike, sinoć je doputovala u Sankt Peterburg, gdje će im biti i baza tokom trajanja Mundijala. U luksuznom hotelu u kojem će biti smješteni, Јužnoamerikancima je priređen tradicionalni doček, uz hljeb, so i narodnu muziku.