latinica  ћирилица
13/06/2018 |  11:26 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

Opštinska vlast u Tesliću nema skupštinsku većinu

Opštinska vlast u Tesliću više nema skupštinsku većinu i u novoformiranoj većini nema odbornika SDS-a, priznao je to i Milan Miličević, načelnik ove opštine. Smjene direktora teslićkog doma zdravlja i načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, koje su odbornici izglasali na posljednjoj skupštini, smatraju nezakonitim. Iz SNSD-a odgovaraju da je jedino tačno to da teslićki načelnik više nema podršku.

"Mi ćemo razgovarati sa svim političkim subjektima u opštini Teslić da je formiramo ukoliko je to moguće, ukoliko to nije moguće na normalan način, pod pritiskom ili ucjenom, to se neće dogoditi", istakao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

"Činjenica je da načelnik trenutno nema većinu. On ima podršku samo jednog dijela odbornika SDS-a i SDA, kao što smo mogli vidjeti na prethodnoj sjednici. Svi drugi odbornici glasali su protiv Izvještaja o radu načelnika, za smjenu direktora Doma zdravlja i smjenu načelnika Odjeljenja za urbanizam", rekao je Mišo Stojanović, šef Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić.