latinica  ћирилица
13/06/2018 |  13:54 | Autor: SRNA

Predragović: Analizom rada područnih jedinica do reorganizacije poslovanja

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović rekla je da je cilj današnjeg sastanka sa predstavnicima lokalnih zajednica u Srpskoj da se analizom rada područnih jedinica RUGIP-a dođe do podataka na osnovu kojih će biti obavljena reorganizacija poslovanja.
Bosiljka Predragović - Foto: RTRS
Bosiljka PredragovićFoto: RTRS

"Želimo bolju saradnju sa jedinicama lokalne samouprave jer smo zajedno sa njima servis građana", rekla je Predragovićeva novinarima u Banjaluci povodom sastanka sa predstavnicima opština, pravobranilaštva, te šefovima područnih jedinica RUGIP-a Gradiška, Srbac, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš i Čelinac.

Ona je navela da je tema današnjeg sastanka i postupak eksproprijacije jer su Laktaši i Prnjavor, osim redovnih poslova koje obavljaju područne jedinice RUGIP-a, sada opterećeni i tim postupcima s obzirom na to da dionica auto-puta "9. januar" ide kroz ove dvije opštine i siječe dionicu prema auto-putu Koridor "Pet ce".

Ona je podsjetila da je Uprava uputilao Vladi Srpske tekst zakona o eksproprijaciji, koji je i prihvaćen, da bi postupci bili ubrzani, kako ne bi došli u situaciju da se ne ispune ugovorom zadati rokovi.

Šef Područne jedinice RUGIP-a Prnjavor Novka Bijelonić Petrović smatra da su ovakvi sastanci veoma korisni jer je službenicima RUGIP-a važno da čuju mišljenje predstavnika lokalnih zajednica.

Ona kaže da je ova područna jedinica privela kraju posao u vezi sa eksproprijacijom.

Zamjenik načelnika opštine Laktaši Miroslav Kodžoman smatra da će ovakvi sastanci doprinijeti rješavanju problema i podizanju nivoa usluga građanima.