latinica  ћирилица
13/06/2018 |  17:34 ⇒ 22:41 | Autor: RTRS

Cvijanović - De Lanoj: Srpska ispunjava sve obaveze

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Antonijem De Lanojem.
Sastanak sa izvršnim direktorom MMF-a - Foto: RTRS
Sastanak sa izvršnim direktorom MMF-aFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o finansijskoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, mogućnostima unapređenja saradnje sa MMF-om, kao i o statusu aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Sagovornici su tokom sastanka izrazili opredijeljenost za nastavak zajedničkih aktivnosti, te ocijenili da Republika Srpska ispunjava svoje obaveze i aktivno učestvuje u aranžmanu sa MMF-om.

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović je istakla da je Republika Srpska posvećena razvojnim i reformskim procesima, te da o tome najbolje svjedoče makroekonomski pokazatelji i kontinuiran ekonomski rast.

Ona je dodala da će Vlada Republike Srpske i u narednom periodu voditi odgovornu ekonomsku politiku, koja podrazumijeva sprovođenje različitih mjera i aktivnosti na unapređenju privrednog ambijenta, kao i nastavak dijaloga sa socijalnim partnerima.