X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
14/06/2018 |  14:28 ⇒ 15:25 | Autor: B92

Koljin novi spot najavljuje album "4 Prsta" (VIDEO)

Svestrani umjetnik Nikola Pejaković Kolja objavio je singl i spot "Svaku noć je isti mrak", kao najavu novog albuma "4 Prsta", koji će početkom ljeta objaviti kuća Long Plej.
Nikola Pejaković Kolja (Foto:Marijana Janković) -
Nikola Pejaković Kolja (Foto:Marijana Janković)

- Vremena se mijenjaju, ali problemi ostaju isti. I uvijek su isti. Mrak je uvijek mrak, zlo je uvijek zlo. Pred nama uvijek ista odluka - ili vjera ili večera. Ostalo su nijanse... - kaže Kolja o pjesmi "Svaku noć je isti mrak".

Spot je u režiji Petra Pašića prošle godine snimljen u hotelu Bristol u Beogradu, jer je, objašnjava Kolja, "zadržao izgled i šmek nekog prošlog vremena, ima patinu i vizuelno je bio zanimljiv".

"Svaku noć je isti mrak" je jedna od samo dvije pjesme na novom albumu na kojima svira poznati Koljin prateći bend Grobovlasnici (gitara Voja Aralica, klavir Ivan Aleksijević, bubanj Dejan Momčilović, bas Nikola Usanović i akustična gitara Dario Gajić).

Ostalih 17 pjesama albuma "4 prsta" Kolja je snimio sa bendom u nešto drugačijoj postavi, a spot simbolički kroz prizore ručka pokazuje prisnost koja je vladala u odnosu Kolje i Grobovlasnika.

- Pa bend je zavjerenička stvar. Priča o nekoj vrsti ljubavi i zajedništva kroz muziku. Ručak za stolom, kao neka porodica, dobra je slika i objašnjava taj odnos. Moj bend više ne nosi ime Grobovlasnici, niti Smak Belog Dugmeta. Ovo je relativno nova postava i okupljena je oko novog albuma koji se zove - 4 Prsta. Tako da bi, ako bi se tražilo ime, mogli nazvati Kolja i 4 Prsta - kaže Kolja.

Prvi nastup sa novom postavom benda Kolja će imati 22. juna na Arsenal Festu u Kragujevcu.