latinica  ћирилица
14/06/2018 |  15:27 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

Banjalučki odbornici 26. juna o strategiji razvoja kulture

Skupština grada Banjaluka razmatraće na sjednici, koja je zakazana za 26. jun, Prijedlog strategije razvoja kulture grada za period 2018-2028. godine.
Banjaluka: Skupština grada (arhiv) - Foto: RTRS
Banjaluka: Skupština grada (arhiv)Foto: RTRS

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je, nakon današnje sjednice Kolegijuma Skupštine grada, da bi usvajanjem ovog dokumenta Banjaluka prvi put dobila Stategiju razvoja kulture, te da je to jedan od uslova za kandidaturu za evropsku prijestonicu kulture.

Na sjednici 26. juna trebalo bi da bude razmatran i Prijedlog odluke o osnivanju foruma za bezbjednost građana.

"Pozitivna iskustva o ovakvom forumu postoje u cijelom svijetu, kao način uključivanja građana u razmatranje stanja bezbjednosti i predlaganja različitih mjera od različitih institucija i organizacija, nevladinih organizacija, do građana", naveo je Radojičić.

Na dnevnom redu ove sjednice trebalo bi da se nađe i izvještaj o sprovođenju Lokalnog ekološkog akcionog plana za grad Banjaluku i informacija o stanju sudskih i upravnih postupaka, kao i više tačaka iz oblasti prostornog planiranja i imovinskih odnosa, saopšteno je iz Gradske uprave.

Posljednja tačka dnevnog reda su kadrovska pitanja, među kojima je i imenovanje direktora Јavne ustanove "Radnički univerzitet" i imenovanje članova školskih odobra iz reda predstavnika lokalne zajednce u osnovnim i srednjim školama na području grada.

Skupština će na ovoj sjednici razmatrati izvještaje o poslovanju "Vodovoda", "Gradskog groblja" i "Čistoće".

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je rekao je da je bilo planirano da se radi i u julu, ali da je dio odbornika najavio godišnje odmore, pa je odlučeno da skupštinska ljetna pauza bude napravljena tada, a da naredna sjednica bude krajem avgusta.

"Skupština se drži dinamike i plana rada. Pratimo redovno kvartalnu realizaciju programa i mogu da potvrdim da sve ide svojim tokom", naveo je Talić.