latinica  ћирилица
14/06/2018 |  17:41 ⇒ 17:44 | Autor: SRNA

Poslanici vladajuće strukture neće prihvatiti izvještaj Anketnog odbora

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da poslanici vladajuće strukture u Narodnoj skupštini Srpske neće prihvatiti izvještaj Anketnog odbora /Narodne skupštine/.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

"Anketni odbor izabran je sa namjerom da pokaže koliko su oni /opozicija/ nedostojni bilo kod državnog zadatka. Oni su u to unijeli politiku, sebe i svoje frustracije. Prema onome šta su oni saslušali na Anketnom odboru ne bi se moglo reći da se može izvesti bilo koja kvalifikacija stradanja Davida Dragičevića, a po onome koga nisu saslušali iznijeli su kvalifikaciju", smatra Dodik.

Prema njegovim riječima, došlo je do zloupotrebe i pomodarstva koje ide za tim da pokaže frustracije nekolicine iz opozicije koji su imali priliku da budu objektivni, a otišli su u potpuni subjektivizam, želeći da još više problematizuju to pitanje.

"Saslušali su sve prisutne predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, Tužilaštva, neovlašteno su proširivali Anketni odbor, na šta nemaju pravo, jer ga bira Narodna skupština, a ne /lider PDP-a Branislav/ Borenović i njegovi pajtaši", dodao je Dodik.

On je ocijenio da je postojala vidljiva zloupotreba kroz sve što su činili i da će zato izvještaj biti odbijen sa kvalifikacijom da ljudi koji su ga radili nisu radili zadatak koji im je država postavila, nisu bili objektivni, da su bili pristrasni i da su svoje političke stavove od ranije unijeli u izvještaj.

"Vjerovali smo naivno, ne mnogo, da će biti profesionalci, a oni su se pokazali kao tipični amateri sa strašću", zaključio je Dodik.

O zaključcima Anketnog odbora Narodne skupštine o stradanju Davida Dragičevića izjasniće se Narodna skupština na sjednici 19. juna.