X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
27/06/2018 |  14:28 | Autor: SRNA

Grupa migranata biće udaljena iz BiH zbog narušavanja javnog reda

Pripadnici Službe za poslove sa strancima i MUP-a Unsko-sanskog kantona pronašli su na području Bihaća i Velike Kladuše 18 ilegalnih migranata sklonih činjenju krivičnih djela i narušavanju javnog reda i mira, koji su stavljeni pod nadzor u imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, kako bi bili udaljeni iz BiH.
Migranati u Unsko-sanskom kantonu (foto: rtvcazin.ba) -
Migranati u Unsko-sanskom kantonu (foto: rtvcazin.ba)

Migranti, koji su otkriveni juče, državljani su Palestine, Libije, Alžira i Sirije, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona su u proteklom periodu procesuirali ova lica zbog učestalog kršenja javnog reda i mira i činjenja nekoliko krivičnih djela, čime su ugrožavali bezbjednost građana na tom području.

Nakon lociranja ove grupe ilegalnih migranata, inspektori za strance su u prostorijama Terenskog centra Bihać sproveli odgovarajuće mjere, a Služba za poslove sa strancima izrekla im je mjere protjerivanja.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu, koordinisanim aktivnostima, zajedno sa pripadnicima MUP-a Unsko-sanskog kantona sprovoditi aktivnosti s ciljem efikasnijeg rješavanja ovog problema i davanja doprinosa bezbjednosti građana, dodaje se u saopštenju.

U ponedjeljak, 25. juna, u Bihaću je održan sastanak pripadnika policije Unsko-sanskog kantona i Službe za poslove sa strancima na kojem je dogovoreno sprovođenje odgovarajućih operativnih aktivnosti na području ovog grada i Velike Kladuše, s ciljem pronalaska migranata koji narušavaju javni red i mir, čine krivična djela i borave u BiH suprotno pozitivnim zakonskim propisima.