latinica  ћирилица
28/06/2018 |  12:02 ⇒ 18:04 | Autor: RTRS

VEĆINA MIGRANATA U BIH UŠLA PREKO ZVANIČNIH GRANIČNIH PRELAZA - U Prijedoru pronađena 32 migranta

Na području koje pokriva Policijska uprava Prijedor MUP-a Srpske juče su otkrivena 32 ilegalna migranta.
Migrantska ruta - Foto: RTRS
Migrantska rutaFoto: RTRS

Riječ je o državljanima Sirije, Avganistana i Bangladeša koja su nakon provjere predata Službi za poslova sa strancima Terenski centar Banjaluka.

Prijedorska policija pronašla je juče u 15.30 časova na području grada 15 migranata koji su na teritoriju Republike Srpske ušli iz susjednih zemalja, navodi se u saopštenju.

Istog dana u 18.40 časova na području opštine Kozarska Dubica policijski službenici su pronašli 15 migranata za koje je utvrđeno da su državljani Sirije, Avganistana i Iraka.

Navedena lica su predata u nadležnost Granične policije BiH.

Pripadnici Policijske stanice Novi Grad u 20.40 časova na području ove opštine pronašli su dva migranta, državljanina Pakistana, koji su predati u nadležnost Јedinice granične policije Dobrljin.

LUKAČ: OPRAVDANA BOЈAZAN DA MEĐU MIGRANTIMA IMA PRIPADNIKA ISLAMSKE DRŽAVE

Direktor Federalne uprave Policije Dragan Lukač izjavio je juče da je većina migranata u BiH ušla preko zavničnih graničnih prelaza.

"Većina migranata koji su ušli u Bosnu i Hercegovinu granicu prešla na zvaničnim graničnim prelazima, a manji broj kroz šume, brda ili planine", izjavio je Lukač juče u Bihaću.

Odgovorajući na novinarko pitanje koliko je opravdana bojazan da se među migrantima nalazi i pripadnici tzv. Islamske države, Lukač je rekao da je "ta bojazan vrlo opravdana i vrlo izvjesna", prenosi Kliks.