latinica  ћирилица
29/06/2018 |  14:42 ⇒ 19:41 | Autor: SRNA

Dodik: Imam informacije šta je Govedarica pričao po ambasadama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ima informacije da je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica prije nekoliko dana po pojedinim ambasadama tvrdio da sve što se iz Srbije radi za Srpsku s ciljem je pružanja političke podrške aktuelnoj vlasti.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

"I pored toga što Govedarica trči po ambasadama i tako priča, ja mu mogu samo reći da sve što se radi iz Srbije je za podršku Republici Srpskoj, jer mi imamo problem sa preduzećem 'Kosmos' koji ne radi godinama. Govedarica se nije udostojio da pita te iste strance kako je moguće da u Srpskoj nema nijedna fabrika oružja i minucije, a u Federaciji ima šest i zašto su ti isti stranci prije 10, 15 godina tako bezočno uništili svu našu namjensku proizvodnju", istakao je Dodik.

On je rekao da se "Govedarica, naravno, nije sjetio to da kaže, ali ide, trči tamo da kleveće Republiku Srpsku i Srbiju".

"Ali to je Govedarica i to je njihov mentalni sklop. Ako slučajno bude pitao, ja ću mu reći sve - i gdje je sjedio, s kim, u koliko sati i šta je rekao. Tačno znam sve", istakao je Dodik.

On je naveo da je sasvim jasan kontekst u kojem radi Srpska kada se uzmu u obzir i pojedini mediji koji su u funkciji takvog ponašanja, braneći se pravom na javno izgovorenu riječ.

"Činjenica je da su dva važna novinara 'BN televizije' provela nekoliko dana na obuci u Londonu kod nekih struktura i zna se zašto je to urađeno. Ako treba reći ću ko je bio - gospođa /Suzana/ Rađen i /Željko/ Raljić iz Banjaluke. To svi znamo. Oni su bili logistika za prihvat ovih koji sada dolaze bez obzira što se sada nemušto brane. Moja informacija od juče je da su visokospecijalizovani operativci raspoređeni u Republiku Srpsku. Samo naivni mogu da ne shvate zašto baš u Republiku Srpsku", istakao je predsjednik Srpske.

On je ocijenio da "BN televizija pokušava da sprovede politike koje nisu u interesu Srpske i srpskog naroda".