latinica  ћирилица
06/07/2018 |  07:49 ⇒ 08:01 | Autor: RTRS

SP u Rusiji - prve dvije utakmice četvrtfinala

Na Svjetskom šampionatu u fudbal u Rusijiu, danas će biti odigrane prve dvije utakmice četvrtfinala. Od 16 časova, u Nižnjem Novgorodu, sastaće se Francuska i Urugvaj, dok se od 20 časova u derbiju u Kazanju, sastaju Belgija - Brazil. Sutra igraju Engleska - Švedska i Rusija - Hrvatska.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018. -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018.

Prva četvrtfinalna utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu biće odigrana u Nižnjem Novgorodu,a sastaće se Francuska i Urugvaj. Uloga favorita pripada trikolorima, koji su u osmini finala eliminisali Argentinu sa 4:3. Selektor Dešamp zna da će njegova ekipa morati da igra drugačije protiv Urugvaja.

"Moramo da budemo strpljivi na ovom meču. Oni se organizovano brane, znamo da ne primaju mnogo golova. Znaju i da napadaju, veoma su dobri u kontranapadima i imaju dobru tranziciju iz odbrane u napad. Moramo čekati svoju šansu", rekao je Dešamp.

Glavno pitanje među svim fanovima Urugvaja je da li će za utakmicu sa Francuzima biti spreman Edinso Kavani. Napadač se povrijedio pred kraj utakmice sa Portugalom, a prema slici koja stiže mogu da odahnu. Kavani je trenirao potpuno sam.

"On je naš ključni igrač,trenutno je u sjajnoj formi,pogotovo nakon dva gola Portugalu. Tim je veoma zahvalan na njegovom doprinosu u napadu, ali i u odbrani. On ima jaku volju i siguran sam da će učiniti sve da zaigra", istakao je napadač Urugvaja Luis Suarez.

U drugom četvrtfinalu od 20 časova sastaju se Brazil i Belgija.

Pravdu na ovoj utakmici dijeliće Milorad Mažić što se nije dopalo Brazilcima iz nekoliko razloga,prije svega jer je Brazil eliminisao Srbiju. Ipak svjesni su da je riječ o arbitru koji iza sebe ima dva velika finala i često mu se povjeravaju najteže utakmice.

Belgija i Brazil doputovali su u Kazanj gdje se igra ova utakmica.Reprezentacije su dočekali brojni navijači.Timovi će večeras odraditi treninge i konferencije za novinare, a poznato je da Brazil neće moći da računa na suspendovanog Kazemira, te da će kapiten na ovoj utakmici biti Miranda. U timu Belgije potpuno se oporavio Romelu Lukaku, pa će Roberto Martinez na Brazil sa najjačim snagama.