latinica  ћирилица
06/07/2018 |  08:54 | Autor: SRNA

Prije podne sunčano i toplo, kasnije pljuskovi sa grmljavinom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će prije podne biti sunčano i toplo, zatim nestabilno uz jače pljuskove sa grmljavinom, pogotovo na sjeveru i zapadu gdje se očekuju i lokalne nepogode.
Sunčano  (Foto: Bojana Milaković) -
Sunčano (Foto: Bojana Milaković)

Јutro se očekuje pretežno vedro, na krajnjem zapadu oblačno, a već tokom jutra na sjeverozapadu će početi kiša i prvi pljuskovi.

Tokom dana će biti promjenljivo, toplo i sparno, sa više sunca na istoku i jugu. Na zapadu i sjeveru biće nestabilno uz česte pljuskove sa grmljavinom od sredine dana i tokom popodneva, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda uz jače padavine, olujni vetar i pojavu grada ponegdje.

Popodne pljuskovi će se širiti ka istoku, a pretežno suvo ostaje samo na krajnjem jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i tokom noći ostaje oblačno sa kišom, na sjeveru uz jače padavine.

Duvaće slab do umjeren vjetar na zapadu, a na sjeveru u oblasti jačih pljuskova povremeno jak.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 24 na zapadu do 32 na istoku i jugu, a u višim predjelima od 22 stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 časova: Kalinovik i Rudo 16, Višegrad, Nevesinje, Šipovo, Gacko, Drinić i Mrakovica 17, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Foča, Han Pijesak, Ribnik i Sokolac 18, Prijedor, Zvornik, Srebrenica i Srbac 20, te Banjaluka, Bijeljina, Trebinje, Doboj i Bileća 21 stepen Celzijusov.