latinica  ћирилица
06/07/2018 |  13:47 ⇒ 15:41 | Autor: SRNA

Majkić: Pandurevićeva mandat potrošila napadajući institucije Srpske

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je da je šef Kluba SDS-a u tom domu Aleksandra Pandurević cijeli mandat potrošila kudeći, a poslanici slušajući salve napada na institucije Srpske, na predsjednika i premijera Republike Srpske Milorada Dodika i Željku Cvijanović, na RTRS i Srnu.
Dušanka Majkić - Foto: RTRS
Dušanka MajkićFoto: RTRS

"Ta količina mržnje koja izbija iz svake njene izjave ili komentara graniči se sa ostrašćenošću koja se teško može razumjeti, a nikako objasniti", naglasila je Majkićeva i dodala da su se poslanici za posljednje četiri godine svašta naslušali u Sarajevu od Pandurevićeve.

Zato će, kaže Majkićeva, svi poslanici SNSD-a nastaviti da rade dostojanstveno kao i do sada, i sačekati da se okonča rad Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Svjesni smo da će svako za svoj rad i ponašanje platiti dug prema vlastitom narodu", zaključila je Majkićeva.

Pandurevićeva je u toku jučerašnje sjednice Predstavničkog doma na svom "Fejsbuk" profilu podijelila tekst sa lažne stranice "Fejsbuka" u kojoj je zloupotrijebljeno ime Srne, a u kojem su neosnovano napadnuti Dodik i MUP Srpske.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da za vrijeme sjednice parlamenta dijeli tekst u kojem su napadnute institucije Republike Srpske, umjesto da ih brani, za šta je dobila glasove građana Republike Srpske, Pandurevićeva je rekla da "nije znala da je riječ o lažnoj vijesti", te da je "mislila da je to vijest Novinske agencije Srna".

Novinska agencija Republike Srpska - SRNA obavijestila je korisnike i javnost u Republici Srpskoj da je otvaranjem lažne stranice pod nazivom "SRNA - Srna Јavlja" na društvenoj mreži "Fejsbuk" zloupotrijebljeno ime nacionalne novinske agencije.

Novinska agencija Republike Srpske - SRNA nema nikakve veze sa navedenom lažnom stranicom, kao ni sa sadržajima koji se tu objavljuju.

Među prvima koja je lajkovala lažnu stranicu je i visoki funkcioner SDS-a Aleksandra Pandurević, te s toga molimo sve političke partije, njihovo članstvo i simpatizere da ime nacionalne novinske agencije Republike Srpske ne zloupotrebljavaju u političke svrhe.

Smatramo da je na ovaj način ime Novinske agencije Republike Srpske - SRNA zloupotrijebljeno u prljavu političku kampanju.