X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
06/07/2018 |  19:46 ⇒ 19:55 | Autor: SRNA

Priznanje Gluhakoviću za unapređenje poslovnog ambijenta

Ministru trgovine i turizma Republike Srpske Predragu Gluhakoviću u Bijeljini je uručeno prestižno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za unapređenje poslovnog ambijenta u Srpskoj.
Gluhakoviću uručeno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" - Foto: SRNA
Gluhakoviću uručeno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević"Foto: SRNA

Gluhaković je rekao novinarima da je turizam u Republici Srpskoj u značajnom usponu, što pokazuju statistike i stanje na terenu, uz ocjenu da je turizam četvrti stub razvoja Srpske.

"Za proteklih šest mjeseci imamo veoma pozitivam trend rasta dolazaka gostiju i noćenja u Srpskoj i nadam se da ćemo ove godine preći i željenu cifru od tri noćenja po dolasku turista", naveo je on.

U ime organizatora, autor projekta "Put ka vrhu" i direktor novosadske agencije "Medija invent" Vlado Markanović rekao je novinarima da je njihov cilj promocija uspjeha i uspješnih ljudi koji stvaraju nove vrijednosti i imaju viziju razvoja.

"Skloni smo da više govorimo o bizarnim i negativnim stvarima, a naš zadatak je da pokažemo da ima tako lijepih i potizivnih stvari koje treba afirmisati, u cilju razvoja i prosperiteta", rekao je on.

Na svečanosti u Centru za kulturu "Semberija" gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poželio je da priznanja dodijeljena u 21 kategoriji budu dodatni motiv za još veći rad i veće uspjehe na području Semberije, Majevice i Podrinja.

Potpredjednik Privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić rekao je da su nagrađeni izabrani među 1.600 privrednih subjekata u regiji.

Među laureatima su i zamjenik ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Predrag Јović za profesionalizam i stručni angažman u Savjetu ministara i načelnik opštine Lopare Rado Savić kao najuspješniji načelnik u regionu.

Gimnazija "Filip Višnjić" iz Bijeljine dobitnik je priznanja najbolje obrazovne ustanove u regionu, a Јavna zdravstvena ustanova Bolnica Zvornik je najbolja zdravstvena ustanova u ovom regionu.

Priznanje za tradiciju i društvenu odgovornost u oblasti odbrane i bezbjednosti dodijeljeno je Tehničkom remontu "Bratunac", za izvrsnost u poslovanju i društvenu odgovornost preduzeću "Elektro-Bijeljina", te bijeljinskom motelu "Braća Lazić" kao lideru turističke ponude u regionu.

Među dobitnicima priznanja su i kompanije "ZP komerc", "Intergaj", "Buk promet", "Semberka", "PAS", "Steko centar", "Tereks kop", "Falkon", "Higra", "Bodaksko", "Atos osiguranje", "Mlin Pavlović" i Agrarni fond u Bijeljini.

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" dio je projekta "Put ka vrhu" čiji je cilj afirmacija preduzetništva, izgradnja i jačanje prosperiteta u duhu unapređenja prekogranične saradnje, a realizuju ga Univerzitet u Novom Sadu i novosadska agencija "Medija invent", uz pomoć i podršku privrednih komora Vojvodine i Republike Srpske.

Projekat se u Srbiji sprovodi od 2000. godine, a u Republici Srpskoj od 2016. godine.

Na svečanosti u Bijeljini srpski pjesnik Pero Zubac održao je besjedu o zadužbinarstvu u Srbiji i jednom od njegovih prvaka iz 19. vijeka kapetanu Miši Anastasijeviću, trgovcu i dobrotvoru, po kojem nosi ime nagrada kojom se promovišu privredni razvoj i društvena odgovornost.