latinica  ћирилица
06/07/2018 |  21:53 ⇒ 21:55 | Autor: RTRS

"Crveni đavoli" rasplakali Brazil

“Kazanj arena” svjedočila je jednom od najvećih iznenađenja Mundijala. Belgija je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji poslala kući “veliki” Brazil (2:1).
Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018.  (Foto: Sputnik / Vladimir Pesnya) -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018. (Foto: Sputnik / Vladimir Pesnya)

 U jeku najvećih napada “karioka” povela je Belgija! Naser Šadli u 13. minutu izveo je prvi udarac iz ugla za svoj tim i poslao loptu na prvu stativu, činilo se da će je ili Miranda ili Fernandinjo rutinski izbaciti, ali su samo zasmetali jedan drugom i ona se od ruke nesrećnog Fernandinja odbila u mrežu 0:1.

Brazil ponovo steže obruč oko gola Kurtoa, ali do gola dolaze “crveni đavoli”. Igrao se 31. minut, kada je sijevnula munjevita kontra. Fernandinjo je propustio priliku da na sredini terena sruši Lukakua, koji potom odlaže loptu do Kevina de Brejnea, a ovaj fenomenalnim udarcem sa 25 metara pogađa dalji donji ugao gola – 0:2!

Brazil se vraća u igru u 75. minutu, Kutinjo "podvaljuje" loptu, a Renato Augusto glavom šalje loptu iza leđa do tada nesavladivog Kurtoe.

Ovaj duel odlično, bez greške odsudio je srpski arbitar Milorad Mažić, koji je ovim suđenjem istakao kandidaturu i za veliko finale.

 Belgijanci će tako u polufinalu igrati sa Francuskom, koja je danas ranije slavila sa 2:0 protiv Urugvaja.

Sutra su na rasporedu preostala dva četvrtfinala, u prvom od 16 časova sastaju se Engleska i Švedska, dok će od 20 časova u Sočiju megdan podijeliti Rusija i Hrvatska.