latinica  ћирилица
07/07/2018 |  12:18 | Autor: TANЈUG

Bošković: Crna Gora nije dio Srbije da bi mogla da je izda

Odluka Crne Gore da pošalje dva oficira u misiju KFOR na Kosovu je ispravna i jedina moguća, izjavio je ministar odbrane Predrag Bošković i dodao da "Crna Gora nije izdala Srbiju, jer nije deo Srbije da bi mogla da je izda".
Podgorica - Foto: RTS
PodgoricaFoto: RTS

Ministar Predrag Bošković je to rekao u intervjuu za Radio Crne Gore i pri tome se pozvao na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da je KFOR najveći garant stabilnosti i bezbjednosti srpske zajednice na Kosovu, prenosi RTCG.

"Ne vidim kako bi onda odluka Crne Gore mogla biti protiv toga, ako je kompletna misija u cilju očuvanja srpske zajednice na Kosovu", rekao je Bošković.

On je rekao i da je izjava ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina da odluka Crne Gore o slanju vojnika na Kosovo nije prijateljska, "emotivna i lična, prije nego utemeljena u stvarnosti i argumentima".

"Smatramo da treba aktivno da se uključimo u pitanje regionalne bezbjednosti. Želimo da iznutra vidimo stanje bezbjednosti na Kosovu. Zbog toga je ta naša odluka ispravna i jedina moguća. Shvatamo i frustriranost opozicije o tom pitanju", rekao je Bošković.