latinica  ћирилица
08/07/2018 |  17:45 ⇒ 22:13 | Autor: RTRS

Zvornik- Otklanjaju posljedice poplava u tri naselja

U zvorničkim naseljima Karakaj, Glumina i Orahovica saniraju se štete od poplave i olujnog nevremena koji su zahvatili ovaj kraj prije dva dana.

Na terenu su ekipe Civilne zaštite, vatrogasci i mještani. Čiste objekte, izbacuju mulj i vodu iz kuća i poplavljenih objekata. I komisija za procjenu štete od jutros je na terenu.

Vodena bujica poplavila je 25 kuća i pričinila veliku štetu mještanima koji izbacuju namještaj i čiste prostorije i dvorišta od mulja koji je donijela riječica Hoča.

Јovo Ostojić, iz Glumine, kaže da mu je uništen sav namještaj u prizemlju kuće u koju je prodrla bujica.

U naselju Mitrovići, u Karakaju, vodena bujica je bila viša od metra. Mještani danas iz dvorišta izbacuju mulj bagerom, a u pomoć su stigli i vatrogasci.

Poplava je pričinila veliku štetu i u sportskoj dvorani džudo kluba u Srednjoškolskom centru. Sportisti od jutra izbacuju uništene rekvizite.

Kik bokser Nikola Drobnjak kaže da je poplava nanijela totalnu štetu, jer su im uništene vrijedne strunjače, bez kojih ne mogu trenirati.

DŽudistkinja Anastasija Memedović kaže da su do sada očistili salu i svlačionice i da nastavljaju sa uređenjem sale.

Član Gradske komisije za procjenu štete Mladen Nikolić je rekao da su od jutros na terenu i da su do sada obišli 18 domaćinstava koja su bila poplavljena. Dodao je da će komisija za nekoliko dana saopštiti procjene šteta, te da će  nadležni nastojati da što prije pomognu.

Planirano je da već sutra sanitarne službe izvrše dezinfekciju i dezinsekciju terena i poplavljenih objekata.