latinica  ћирилица
08/07/2018 |  17:59 ⇒ 09/07/2018 | 07:49 | Autor: SRNA

Špirić: Ne mogu se ni porediti sa onima koji su pravili spiskove Srba u Srebrenici

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da je "tačno da je velika razlika između njega i onih koji su pravili spiskove Srba u Srebrenici" i da to nikada ne može da se uporedi.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da opozicija, na čelu sa SDS-om, "nastavlja da destabilizuje Republiku Srpsku, baš kao što je to činila i 2004. godine, praveći spiskove kojima sada mašu bošnjačka udruženja, i prijete njemačkim tužilaštvom i progonom Srba". 

Iz SDS-a odgovaraju da je Špirić nedoslijedan političar, koji je nekoliko puta mijenjao stranke. Navode da je svoj patriotizam pokazao na nedavnom zasjedanju Predstavničkog doma PS BiH, kada se hvalio da je prodržavni čovjek, i da podržava sve što je u interesu "ove zemlje". Prvo je, navode, glasao za povećanje akciza, a potom bio protiv njihovog smanjivanja.

Špirić poručuje da je svoju stranku i svog predsjednika izabrao prije 20 godina, i da ih ne mijenja. SDS je isti i 2004. i danas 2018. godine, jer su podanici bošnjačke politike", rekao je potpredsjednik SNSD-a.