latinica  ћирилица
08/07/2018 |  18:00 ⇒ 09/07/2018 | 07:55 | Autor: RTRS

Kongres SP- Prioritet ekonomski razvoj Srpske

U Banjaluci je održan 8. Kongres Socijalističke partije. Usvojena je programska Deklaracija o viziji Srpske do 2026. godine, u kojoj je najveći značaj dat ekonomskom razvoju Republike.

Rukovodstvo partije ističe da takav program pokazuje da je politika ove partije okrenuta budućnosti, u namjeri da se sprovedu reforme koje će doprinijeti razvoju.

"Sigurno i slobodno, da Srpska živi i radi" - slogan Socijalističke partije poručuje da je SP siguran partner koji ostaje dosljedan svojoj politici. U 22 poglavlja Deklaracije preciziran je niz konkretnih mjera, politika i ciljeva koji će biti prepoznati kroz djelovanje svih institucija, ali i saradnju sa socijalnim partnerima, rekao je predsjednik SP-a Petar Đokić.

- Naša platforma polazi od toga i dajemo najveći značaj ekonomskom rastu i razvoju Republike Srpske, novom zapošljavanju, povećanju ukupnog broja zaposlenih i boljem životu naših ljudi - navodi Đokić.

Podršku njihovom radu dalo je i rukovodstvo SPS-a iz Srbije, sa kojima imaju dugogodišnju saradnju i zajednički cilj – bolji život građana, ali i da Srpska i Srbija budu što bliže.

- Mislim da su SP Republike Srpske i Srbije partneri koji imaju tu ljevičarsku dimenziju, i uz svo poštovanje drugima koji djeluju na političkoj sceni, ipak je to nešto što nas izdvaja u odnosu na druge, a građanima čini bolje - rekao je Žarko Obradović, potpredsjednik SP Srbije.

Čestitajući socijalistima održavanje Kongresa, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da ove dvije stranke, sa DNS, čine najdugovječniju koaliciju koja je uvijek radila na tome da Srpska bude sačuvana. Republika Srpska postala je samoodrživa i jedina koja može da funkcioniše bez međunarodnog intervencionizma, zaključio je Dodik.