latinica  ћирилица
08/07/2018 |  21:46 ⇒ 22:09 | Autor: RTRS

Rekvijem za Mladena B.

Vijest da Mladen Bosić neće biti nosilac liste SDS za Parlamentarnu skupštinu BiH i da odbija da uopšte bude na listi sa Obrenom Petrovićem, kao nosiocem liste, nije stigla do svih odbora SDS u Republici Srpskoj, kada je Nebojša Vukanović, Bosićev savjetnik za "nešto", objavio rekvijem za svog još aktuelnog šefa.
Mladen Bosić - Foto: RTRS
Mladen BosićFoto: RTRS

Licemjerno, kako samo on zna, Vukanović je već ranije pripremio par prigodnih rečenica o svom šefu, stidljivo nabrajajući Bosićeve prednosti, koje iz Vukanovićevog pera, kao i sve što napiše, zvuče potpuno uvredljivo.

Nije se Vukanović bavio razlozima ovakve odluke Vukote Govedarice, predsjednika SDS ne zato što nije član te stranke, kako lažno sugeriše, već zato što je Govedarica upravo i presudio da Vukanovića stave na listu, i to na molbu Mladena Bosića. Vukanović odlično zna da do ujutru lista može biti i izmijenjena, i kukavički odlučuje da javno ne preispituje odluku predsjednika SDS. Vukanović isto tako dobro zna da je Bosić definitivno gubitnik, i ne želi da svoju sudbinu vezuje uz takvog čovjeka. Tako je Mladen Bosić samo u jednom danu dva puta pomislio kako je hraniti sirotu za svoju sramotu.

Nebojša Vukanović

Pritisak na Vukotu Govedaricu proteklih dana dolazio je i od vlasnika BN TV Vlade Trišića, koji je snažno lobirao da listu u Izbornoj jedinici 2 nosi Bosić. Svako ko je proteklih dana želio da ostavi kritički komentar na portalu BN na račun Vukote Govedarice, to mu je bilo i omogućeno, čime je Vlado Trišić Govedaricu upozoravao šta može da se desi ukoliko dobro ne izabere. Da pritisak neće popustiti poručio mu je i danas, nakon što je Bosić saopštio odluku predsjednika stranke.

Mladen Bosić platio je cijenu načina na koji je smijenio Čavića, ali i cijenu svojih loših izbora, vlastite nesposobnosti i sujete. O Bosićevoj sujeti knjigu bi mogli napisati bivši članovi SDS, koji su u svojevrsnom egzodusu napustili SDS za vrijeme njegovog predsjednikovanja. Mladen Bosić ima oreol gubitnika i kukavice, koji će ostati upamćen i kao šef političke partije, koji nikada i nikome nije smio izaći na crtu. Kakva mu je bila kadrovska politika govori i ovaj dan. Najprije ga je izdao Vukota Govedarica, politički nasljednik, koga je lično birao, a rekvijem mu napisao Nebojša Vukanović, kome je za četiri godine boravka u Sarajevu omogućio da inkasira oko 200 000 maraka. Taman da plati najavljene sudske presude za klevetu!