latinica  ћирилица
09/07/2018 |  14:40 ⇒ 15:06 | Autor: Nezavisne

Vukojević zbog videa protjeran iz Rusije

Nakon što je objavio sporni video snimak poslije utakmice između Hrvatske i Rusije zbog kojeg je FIFA pokrenula disciplinski postupak, Hrvatski fudbalski savez izbacio je iz stručnog štaba nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske, Ognjena Vukojevića.
Reprezentacija Hrvatske - Foto: Getty Images
Reprezentacija HrvatskeFoto: Getty Images

"Hrvatski fudbalski savez ovim putem obavještava javnost kako je odlukom rukovodstva Saveza Ognjen Vukojević razriješen dužnosti saradnika stručnog šataba hrvatske reprezentacije, te da više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporni video, za što je FIFA otvorila disciplinski postupak.

Savez je odlučio da razriješi Vukojevića funkcije u štabu hrvatske reprezentacije gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena akreditacija za Svjetsko prvenstvo. Savez se ovim putem izvinjava ruskoj javnosti za postupak člana štaba reprezentacije.

Ovim putem, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida, takođe se izvinjavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije", naveo je HNS.

"Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo", govorio je Vukojević u tom videu, na što je Vida dodao: "Slava Ukrajini." U međuvremenu, FIFA je njih dvojicu samo službeno opomenula.