latinica  ћирилица
09/07/2018 |  19:14 ⇒ 10/07/2018 | 07:39 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska puno ulaže u opštinu Gradiška (FOTO)

U Brestovčini kod Gradiške puštena je u saobraćaj novo-asfaltirana Ulica Јovana Cvijića. Za izgradnju 700 metara ulice, iz budžeta opštine izdvojeno je 88 hiljada maraka. Da će ovakvih projekata u Gradišci biti još, najavili su predstavnici lokalne vlasti i predsjednik Republike.

Lokalna uprava opredijeljena je da svake godine radi na izgradnji infrastrukture. Potvrda za to je i ova, novoasfaltirana ulica, kojom danas prolaze prvi automobili. Mještani Brestovčine zadovoljni.

"Asfaltiranje Ulice Јovana Cvijića rezultat je dobre saradnje mjesne i lokalne vlasti i da će tako nastaviti da rade i u narednom periodu", rekao je predsjednik Savjeta MZ Brestovčina Ljubiša Bencuz. 

A ovakvih projekata, biće još. U ovoj mjesnoj zajednici, i u drugim dijelovima Gradiške. Neki od njih rezultat su dobre saradnje opštinske i republičke vlasti. Prioriteti su već definisani.

"Ovdje ima puno djece, gradićemo vrtić. Radićemo na ovoj glavnoj ulici, trotoare i rasvjetu. Među projetima je i završetak sporstke dvorane u Gradišci, koja kao što znamo ima brojne sportske kolektive", naveo je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Gradiška - novi put (Foto: RTRS)

"Da našim građanima omogućimo bolje uslove izgradnjom iopremanjem putne komunikacije. Drago mi je što je predsjednik obećao da ćemo zajedno graditi vrtić a moja obaveza je ova glavna ulica da to iduće godine bude najljepša ulica u Gradišci", poručio je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić.

Na području ove opštine, samo u prošloj godini, je 30 kilometara puteva. U ovoj godini plan je asfaltiranje i rekonstrukcija više od 14 kilometara puteva, za šta će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno blizu 1,3 miliona maraka. Planiran je i završetak dvije industrijske zone - Nova Topola i Gradiška.