latinica  ћирилица
11/07/2018 |  10:53 | Autor: RTRS

Prijedorčani u pozorište za marku

U akciji Pozorišta Prijedor pod nazivom "Pozorište za marku" odigrana je predstava"Neobično veče". Sve je organizovano da bi se promovisala pozorišna umjetnost i pred pozornicu privukla nova publika.
Pozorište - Foto: ilustracija
PozorišteFoto: ilustracija

Predstavu prema tekstu Žan-Kloda Karijera režirala je Lilijana Ivanović, a izveli Mirela Predojević i Srđan Knjeginjić. Riječ je o kamernoj predstavi gdje se i publika nalazi na pozornici sa glumcima.

"Za mene je ovo prvi put da igram kamernu predstavu, tako da, prvi put kad smo igrali doduše, ovaj, premijeru nije mi uopšte bilo čudno, bilo mi je nekako normalno. To sve kad krene publika je odlično reagovala", kaže Srđan Knjeginjić, glumac Pozorišta Prijedor.

Prijedorska pozorišna publika sa zadovoljstvom je dočekala akciju "Pozorište za marku".

"Mislim da je to odlična ideja i odlična akcija. Mnogo ljudi želi da pogleda neke predstave, koji ranije nisu imali prilike ili su jednostavno propustili", komentarišu Prijedorčani.

Mnogi bi voljeli da ovo pozorište sa velikom tradicijom preraste i u profesionalno pozorište i da to nikako ne bude za marku, nego da se i te kako vrednuje njihov rad i kultura.

"Pozorište za marku" počelo je u ponedjeljak, a rezultati su veoma dobri.

"Moram reći da smo, prema ovim pokazateljima, za sada izuzetno zadovoljni. Evo, večeras je puna predstava, juče je bilo više od pola pozorišne sale. Sve to kada govorim morate imati u vidu da su to predstave koje su igrane već čitavu sezonu ili poneka od njih čak i dvije sezone, navodi Zoran Baroš, direktor Pozorišta Prijedor.

"Pozorište za marku" Prijedorčanima ove sedmice daje priliku da svaki dan pogledaju po jednu predstavu iz repertoara Pozorišta Prijedor.

Danas je na programu predstava "Film je gotov", sutra "Sve o ženama", a akcija se završava u petak predstavom "Ljubav i još neke stvari".