X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
11/07/2018 |  11:50 | Autor: SRNA

Broćeta o zajedničkoj Srpskoj listi: Postignut željeni cilj

Izvršni sekretar SNSD-a za Federaciju BiH Goran Broćeta izjavio je za Srnu da su se zajedničkoj Srpskoj listi u ovom entitetu SNSD-DNS-SP pridružili i Zavičajne socijaldemokrate, te da se, na neki način, postigao željeni cilj.
Goran Broćeta, načelnik opštine Drvar (foto: opstinadrvar.net) -
Goran Broćeta, načelnik opštine Drvar (foto: opstinadrvar.net)

Broćeta je rekao da su se Srpskoj listi priključili i predstavnici SDS-a iz Mostara i Bosanskog Grahova, jer ova stranka ima samo dva odbora u FBiH.

- Oko 80 odsto srpskih političkih partija je objedinjeno u Srpsku listu i iskreno se nadamo da ćemo poslije izbora imati mnogo stabilnije i kompatibilnije srpske predstavnike u zajedničkim organima, odnosno u Vladama Kantona i Predstavničkom domu federalnog Parlamenta i Vladi Federaciji - istakao je Broćeta.

On je izrazio nadu da će srpski narod na taj način moći osjetiti dobrobit koju bi trebalo da donese Srpska lista kada je riječ o borbi za položaj i prava srpskog naroda u Federaciji, koja su ugrožena.

Broćeta je napomenuo da su na jednoj strani skoro sve stranke koje podržavaju Srpsku listu, te da je Srpska napredna stranka ostala sama, jer se njen program nije uklopio sa programima drugih stranaka.

- Što se tiče PDP-a, oni djeluju pojedinačano. Čujemo da je Opštinski odbor Drvar uz SDP, a iz Grahova se nije nigdje prijavio - rekao je Broćeta.

On je naglasio da je na zajedničkom sastanku dogovoreno da ove tri stranke /SNSD-DNS-SP/ prijave Srpsku listu, te da je SNSD, kao najveća stranka, bio zadužen da obavi formalnu prijavu u Centralnoj izbornoj komisiji BiH.