latinica  ћирилица
11/07/2018 |  16:44 ⇒ 12/07/2018 | 07:35 | Autor: RTRS

Đoković preko Nišikorija do polufinala!

Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona! Najbolji srpski teniser u četvrtfinalu trećeg Gren slem turnira sezone savladao je Keija Nišikorija sa 3:1. Po setovima je bilo 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

Đoković je odlično počeo meč, lagano dobio prvi set, i činilo se da mu pobjeda neće doći u pitanje niti jednog trenutka. Međutim, Јapanac se vraća u igru u drugom setu, Đoković ne koristi brejk loptu u trećem gemu, Nišikori odmah pravi brejk i privodi drugi set u svoju korist.

U trećem setu Nišikori je poveo 2:1, i imao 0:40 na servis Đoković, koji tek kada je shvatio u kakvoj opasnosti se nalazi, zaigrao je kako zna i umije. Prvo spašava tri brejk lopte, potom osvaja svoj gem, a onda i sledeća četiri u nizu za vodstvo od 2:1 po setovima.

Nišikori se ne predaje bez borbe, odmah pravi brejk u četvrtom setu, ali Đoković ekspresno odgovara sa četiri gema u nizu i mirno privodi meč kraju za novo polufinale.

Meč je trajao 2 sata i 40 minuta, a za to vrijeme Đoković je imao pet asova, 38 direktnih poena, a uspio je sedam puta brejknuti Nišikorija (7/14).

Rival u polufinalu Novaku Đokoviću, biće Rafael Nadal, koji je u maratonskom meču gotovo nakon pet časova igre bio bolji od Huana Martina Delpotra.