latinica  ћирилица
12/07/2018 |  09:17 ⇒ 11:21 | Autor: SRNA

Dan i krsna slava opštine Novi Grad

U Novom Gradu danas će, povodom Dana opštine i krsne slave - Petrovdan, biti održana svečana sjednica Skupštine opštine, nakon koje će biti položeni vijenci i prislužene svijeće kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske.
Novi Grad (Foto: Wikimedia) -
Novi Grad (Foto: Wikimedia)

U Hramu Svetih apostola Petra i Pavla biće služena Sveta liturgija, nakon koje slijedi slavski obred.

U 17.00 časova počinje revijalna manifestacija - kotlićijada, tokom koje će članovi četiri novogradska lovačka udruženja pripremati paprikaš.

U 20.30 časova planirana je smotra folklora, u kojoj učestvuju kulturno-umjetnička društva "Čajevec" iz Banjaluke, "Đoka Pavlović" iz Beograda, "Sava" iz slovenačkog Hrastnika, "Miloš Dujić-Mišo" iz Čelinca, "Prosvjeta" pododbor iz Darde iz Hrvatske i "Una" iz Novog Grada.

Na svečanoj akademiji sinoć su uručene plakete, priznanja i zahvalnice institucijama, organizacijama, preduzećima i pojedincima koji su radom i aktivnostima pomogli razvoj i promociju opštine Novi Grad. Zlatne plakete uručene su Novogradskoj brigadi, ministru za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenki Golić i pijanisti iz ove opštine Nikoli Đorojeviću.

Za sutra je planirano otvoranje izložbe fotografija Novog Grada, koje su stigle na konkurs Kulturno-obrazovnog centra, nakon koje će u glavnoj ulici biti održana modna revija.

U subotu, 14. jula, od 21.00 čas biće održan koncert grupe Legende.

Opština Novi Grad je povodom Dana opštine i krsne slave organizovala 17 kulturnih i sportskih manifestacija pod nazivom Petrovdanski dani, koje su počele u drugoj polovini juna i trajaće do kraja jula.