latinica  ћирилица
12/07/2018 |  10:31 ⇒ 12:34 | Autor: SRNA

Stefanović: Јasno ko pokušava da blokira pregovore

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da ne zna zašto međunarodna zajednica poziva Beograd na normalizaciju odnosa sa Prištinom kada nije reagovala na najnovije hapšenje Srba na Kosmetu.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

- Ne znam šta je to srpski narod ili naša pregovaračka pozicija uradila loše da bi nas pozivali - rekao je Stefanović i poručio da je sada jasno ko pokušava da blokira pregovore Beograda i Prištine, prenose beogradski mediji.

On je naglasio da srpska strana čini sve da se normalizuje život na Kosovu i Metohije, dok prištinska strana pokušava sve, od provokacija do blokade pregovora, da ne ispuni ključne uslove iz Briselskog sporazuma.

Prema njegovim riječima, nedavno hapšenje petorice Srba u Gljilanu predstavlja pritisak na srpski narod da prihvate formiranje vojske takozvanog Kosova i da se zapitaju da li imaju gdje da žive na Kosovu i Metohiji.

- Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji ne žele formiranje vojske Kosova ili bilo kojih struktura koje nisu predviđene međunarodnim propisima ni rezolucijom UN - rekao je Stefanović.